Home | Buitenland | Weer Nederlands succes in Gelsenkirchen

Weer Nederlands succes in Gelsenkirchen

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
gelsenkirchen gelsenkirchen

GELSENKIRCHEN - Het was een avond vol verrassingen op de baan van Gelsenkirchen. In het hoofdnummer - voor amateurs - moest Ike Kievitshof zich bijvoorbeeld gewonnen geven, doordat een snelle galoppade hem in een vroeg stadium kansloos maakte. De winst ging daardoor naar de verrassende Voxfords met Silvia Raspe.

Even opvallend was de tweede plaats van de Gelsenkirchener amateurrijder Jörg Hafer met Who Dunnit en de dappere Timeless Renka met onze nationale kampioene Hiltje Tjalsma. Voxfords is eigendom van de overal succesvolle Lieven de Groote uit het Belgische Nazareth en staat in training bij Reinier Feelders.

Er waren nog veel andere verrassingen, zoals die van Fobys Aline met Roland Hülskath. Deze zorgde er ook voor dat de zes jaar oude ruin On the road Rex zijn ongeslagen status vasthield bij zijn zesde start op de baan van Gelsenkirchen. De ruin wordt getraind door Jos Oorthuysen. Opvallend was ook de winst van Yavari Boshoeve met dezelfde Oorthuysen, die de torenhoge favoriet Bent op de knieën kreeg. De in 1.17,4 winnende merrie is nog altijd eigendom van Wiebe Landman.

 

Mario van Dooyeweerd toont keer op keer zijn kwaliteiten. De jeugdige Nederlander liet de debuterende Westside naar de bloemen gaan. Opvallend, omdat de merrie nog voor de start een ijzer had verloren en vervolgens maar zonder voorijzers de baan op gestuurd werd. De door Heinrich Platvoet getrainde Baltic Bet-dochter won in 1.19,4 over 2000 meter en klopte Spirit Winner G (Wim van Buytene).

 

Met de vorm van de stal van Rob van Toor is ook niks mis. De op Duindigt actieve trainer reed Agoodgirl Volo in 1.16,9 over 2000 meter naar de winst namens stal  

 

 

Beoordeel dit artikel

0
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: