Home | Buitenland | Dubbele Boko-zege op Solvalla

Dubbele Boko-zege op Solvalla

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Solvalla Solvalla

SOLVALLA - Op de baan van Solvalla boekte Angie Boko woensdag de zevende winst in haar laatste acht optredens. Het was tevens

De door John Bootsman - zelf aanwezig in Solvalla - gefokte Angie Boko is nog altijd eigendom van de Helmondse Gerrits Recycling Group. Ze boekte haar eerste zege vorig jaar op Duindigt in handen van Hugo Langeweg Jr. Vorig jaar verdiende ze in Zweden al zo'n € 30.000 onder de hoede van de Finse succestrainer Nurmos. Angie Boko is een dochter van Yankee Glide en Simb Capi. Die merrie was in haar koersloopbaan meerdere malen vooraan te vinden in Zweedse jaargangklassiekers. Bootsman zag in het begin van de meeting al een ander fokproduct winnen. Buzzy Boko werd voor de eerste keer gereden door Per Lennartsson en dat resulteerde in een zege en een nieuwe recordtijd van 1.17,3 over 2.140 meter. Moeder Vantz Boko - die eerder onder de naam Powerful Roz door het leven ging - bracht voor John Bootsman een jaar na Buzzy Boko ook onze jaargangtopper Clint W Boko.

Beoordeel dit artikel

0
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: