Home | Buitenland | Quarla gaat als fokmerrie verder

Quarla gaat als fokmerrie verder

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Quarla gaat als fokmerrie verder

VINCENNES - Quarla, een van de beste Franse dravermerries van de laatste jaren, heeft afscheid genomen als actief koerspaard en gaat de fokkerij in. De Extreme Dream-dochter van de bekende eigenaar Graaf de Montesson won in haar kleurrijke loopbaan zestien koersen en verdiende daarin iets meer dan

Het merendeel van die verdiensten haalde ze voor de sulky bijeen, maar ook als montédraver kon ze met de besten mee. In haar loopbaan won ze onder meer de Prix Edmond Henry, de Prix du Bourbonnais, de Prix Albert Demarcq en de Prix Ariste Hemard. In haar carrière als fokmerrie zal Quarla eerst worden gekoppeld aan de hengst Coktail Jet.

Beoordeel dit artikel

0
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: