Home | Buitenland | Canadese drafsport dreigt in zwaar weer te geraken

Canadese drafsport dreigt in zwaar weer te geraken

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Canadese drafsport dreigt in zwaar weer te geraken

WINDSOR - De Canadese drafsport lijkt te gaan bezwijken onder ingrepen van de overheid, die wil bepalen dat de inkomsten van de gokmachines op de banen niet meer worden aangewend voor prijzengeld, maar voor het merendeel naar de staat vloe

Minister van Financiën Dwight Duncan wil met zijn besluit een - naar zijn zeggen - jaarlijkse subsidie van 345 miljoen Canadese dollar stopzetten. Dodelijk voor de sport, zeggen de boefenaren. In Ontario is de 'racing industry' van vitaal belang, want 65.000 inkomens zijn volledig of gedeeltelijk gebaseerd op inspanningen in deze bijzonder arbeidsintensieve industrie. De sector genereert liefst 2,6 miljard dollar aan financieel verkeer. Sinds gokautomaten in 1998 werden toegestaan in Ontario vloeide een deel van de opbrengst terug naar de banen. Die zullen - wanneer zij niet meer delen in de inkomsten - ongetwijfeld besluiten de speelautomaten te verwijderen uit hun complexen.

Beoordeel dit artikel

0
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: