Home | Buitenland | Victor Boko opnieuw naar zege in Zweden

Victor Boko opnieuw naar zege in Zweden

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Victor Boko opnieuw naar zege in Zweden

UMÅKER - In het Zweedse Umaker boekte Victor Boko maandag zijn vijfde overwinning op Zweedse bodem. De zoon van John F Boko won in handen van de 37-jarige Fin Akseli Lahtinen in 1.16,9 over 1640 meter.

In ons land was de ruin actief voor de stal van Hubert Schoonhoven, voor wie hij twee koersen won in Alkmaar. Victor Boko is met ruime afstand de best presterende nazaat van oud-Derbywinnaar John F Boko die op Zweedse bodem actief was, al is dat aantal uiteraard ook maar gering. Na zijn activiteiten als dekhengst mocht de voormalige topper genieten van een oude dag bij Alie Luitjes in de Starnmeerpolder.

Beoordeel dit artikel

0
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: