Home | Buitenland | Derde zege voor Hobby de l‘Iton

Derde zege voor Hobby de l‘Iton

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Derde zege voor Hobby de l‘Iton

STOCKHOLM – Op de baan van Solvalla heeft de in het Nederlandse stamboek ingeschreven Hobby de l’Iton een nieuwe overwinning behaald. De pupil van Jörgen Westholm was de snelste in 1.15,4 over 2140 meter.

Hobby de l’Iton is een zoon van de Zweedse merrie River de l’Iton (ook getraind door Westholm) en kon zodoende niet in het Franse stamboek worden opgenomen. Reden voor de familie Levesque de hengst de Nederlandse nationaliteit te geven.

Hobby de l’Iton won tot dusverre al zijn drie starts, waarvan de eerste twee in Eskilstuna. Dat is volgens Tiphaine Levesque nodig ook om voldoende winsom op te bouwen. Voor niet-Franse paarden is starten in Frankrijk immers alleen mogelijk wanneer een bepaalde winsom wordt bereikt. De jongste nakomelingen van River de l’Iton zijn van Bold Eagle en Bird Parker, zodat met spanning naar hun latere prestaties wordt uitgezien.

 

 

 

Aanpassingen of toevoegingen? Graag per email!

 

Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: