Home | Buitenland | Sterk Noors debuut Fox Dragon

Sterk Noors debuut Fox Dragon

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Fox Dragon (Archieffoto) Fox Dragon (Archieffoto)

BJERKE – Bij zijn debuut in Noorwegen was er maandag meteen succes voor Fox Dragon. De zoon van Goetmals Wood - die in Duitsland ook al opzienbarende dingen liet zien - was de snelste met Frode Fladen in een koers over 2100 meter.

Dat gebeurde in een tijd van 1.14,2, hetgeen nauwelijks langzamer was dan zijn record van 1.14,0. De aanvankelijk door Maik Esper en later veelal door Robbin Bot gereden hengst was vlak voor zijn vertrek naar Noorwegen niet zo op dreef, maar verdiende in zijn voorgaande twee koersjaren toch al zo’n kwart ton. In de finale van de Duitse Derby werd de door Tjalco de Witte gefokte draver twee jaar geleden uitgeschakeld.

 

 

Aanpassingen of toevoegingen? Graag per email!

 

Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: