Home | Buitenland | Succesvolle zondag op Gelsenkirchen

Succesvolle zondag op Gelsenkirchen

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
King of the World © www.traberfoto-sx.de King of the World © www.traberfoto-sx.de

GELSENKIRCHEN – In de schaduw van de meeting op Victoria Park waren ook in Gelsenkirchen vele Nederlandse rijders actief en trefzeker. Zo zag Sytske de Vries haar Fakhir Fanatic winnen en was de rijdster zelf ook nog succesvol met Abrazzo d’Amour in een monté-opdracht.

Zo opende Robbin Bot met een zege van Fakhir Fanatic. De zoon van Offshore Dream was over 2000 meter de snelste in 1.19,5. Het was meteen de eerste winst van de draver van Sytske de Vries die in Cool and Fanatic al een veel winnende halfbroer kende. Tweede werd Fire Lane (Tim Schwarma) van Jan Demmink.

Vervolgens won Age Posthumus met Rebound, de gewezen winnaar van de Troostfinale van de Duitse Derby. Aan dat succes wist hij tot zondag nog slechts één zege toe te voegen, maar zijn seizoendebuut leverde in 1.16,1 nu meteen succes op. Het halfbroertje van dubbele tonwinnaar Jag Junior had in deze koers overigens ook niet veel te kloppen.

De eerste amateurkoers van de dag leverde winst op voor House CS Ice met Samantha Stolker. De hengst van eigenaar Piet Siderius noteerde een tijd van 1.17,5. Bgin deze maand behaalde de Belgische draver met Danny den Dubbelden ook al de eerste overwinning in zijn loopbaan.

Jean Huls fokte met King of the World een draver die zich al lange tijd staande houdt in de Duitse topklasse. Dit keer was de voshengst die ook al op Vincennes wist te winnen de snelste in het nummer voor de grootverdieners, waarbij hij twee dravers van Henk Grift (Sire de la Creuse en Boskio de Vandel) terugwees. King of the World verdiende intussen ruim twee ton aan prijzengeld en komt begin maart weer in Frankrijk (Enghien) in actie.

Voor Sytske de Vries was het naast de winst van haar Fakhir Fanatic in de openingskoers een dubbel plezierige meeting, want in de montédraverij stuurde ze Abrazzo d’Amour naar zijn eerste zege sinds juni vorig jaar. Achter de draver van John Maurix werd Zwaan’s Dean met Angeline Batist tweede.

Jules van den Putte Jr stuurde de Russel November-zoon Fibonacci naar de bloemen. De door Stal Amsterdam gefokte draver die zijn loopbaan veelbelovend begon bij Hugo Langeweg was in 1.16,4 de snelste. Ook in België is hij de laatste maanden bijzonder succesvol.

Voor Fred Handelaar mocht Paolenddry Like zich bij een huldiging melden. De Italiaanse ruin was met Jochen Holzschuh in 1.15,9 de snelste en dat leverde de vierde winst in zijn laatste vijf starts op. Hij klopte dit keer Falco Dragon die met Age Posthumus tweede werd.

 

 

 

Aanpassingen of toevoegingen? Graag per email!

 

Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: