Home | Buitenland | Nederlands succes in Mons

Nederlands succes in Mons

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Fritz Attack (Archieffoto © www.mbfotos.nl) Fritz Attack (Archieffoto © www.mbfotos.nl)

MONS – Uiteraard waren er in Mons ook dit keer weer Nederlandse PMU-overwinningen. Onder meer Eagle River en Fritz Attack scoorden, terwijl Rick Ebbinge de Fransman Clovis de Nappes naar de winst reed.

Clovis de Nappes won de openingskoers met dank aan Ebbinge, die de vijf jaar oude ruin in 1.13,5 over 2300 meter naar de winst stuurde. Dat gebeurde meteen in een nieuwe recordtijd. Zijn vorige twee koersen op de baan van Wolvega waren ook al in winst omgezet.

Met Ballantine V moest Ebbinge genoegen met een tweede plaats achter Eagle River. De door Aad van Schie gefokte winnaar noteerde met Sven Hoste een tijd van 1.14,4 over 2300 meter. Met de derde plek van Cesar Charisma (Hanna Huygens) was er sprake van een volledig Nederlands trio. Eagle River was rond de jaarwisseling al een periode van negen starts ongeslagen gebleven.

Amateurrijder Willem Brouwer scoorde met zijn eigen Fritz Attack, die door de rijder uit Delfgauw in 1.18,1 over 2850 naar succes werd gereden. De laatste winst behaalde de ruin ook in Mons, maar dat was alweer bijna een jaar geleden.

 

 

 

 

Aanpassingen of toevoegingen? Graag per email!

 

Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: