Home | Buitenland | Ook in Mons Nederlandse successen

Ook in Mons Nederlandse successen

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Exclusive Lane (Archieffoto) Exclusive Lane (Archieffoto)

MONS – Ook in Mons was het weer raak voor de Nederlandse afvaardiging, waar onder meer Future Shadow, Bullseye en Exclusive Lane zegevierden.

De door de Alkmaarse Stal Shadow gefokte Future Shadow opende het bal met een nieuwe zege en dat was allerminst verrassend, want sinds haar debuut in België won de merrie dertien van haar vijftien starts. Dat gebeurde dit keer met Hanna Huygens, die de dochter van Plask in 1.15,7 over 2300 meter naar de winst reed. Buiten twee misperen met een leerling en een amateurrijder deed Future Shadow bij onze zuiderburen nog helemaal niets verkeerd.

Ook Bullseye is een absolute revelatie in België, waar de voormalige pupil van Bert Leeman en (heel even) Jeroen Engwerda grossiert in mooie PMU-resultaten. Dit keer was het raak met Rik Depuydt, die zijn draver in 1.16,7 over 2850 meter naar de winst reed.

Exclusive Lane was voor de zesde maal succesvol in België, dit keer met leerling Leander de Neve. De hengst noteerde 1.15,9 over 2300 meter. Hij is een zoon van Urania Kievitshof.

Janus Boshoeve is weliswaar geen Nederlands geregistreerde draver, maar heeft natuurlijk wel een voorname Nederlandse moederlijn. Met Jules van den Putte Jr was hij de sterkste in 1.15,7 over 2300 meter. 

 

 

Aanpassingen of toevoegingen? Graag per email!

 

Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: