Home | Buitenland | Winst ex-Vibelzee-draver

Winst ex-Vibelzee-draver

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Winst ex-Vibelzee-draver

FÄRJESTAD – Voor de veertiende maal in zijn in Italië begonnen loopbaan was er een zege weggelegd voor Ne Me Quitte Pas. De voormalige Vibelzee-draver was in Färjestad de sterkste in handen van Thomas Dalborg. De combinatie zegevierde in een tijd van 1.13,7 over 2140 meter, de eerste overwinning sinds lange tijd.

Na zijn vertrek bij de naar Amerika uitgeweken Ake Svanstedt staat de Italiaanse hengst alweer langere tijd onder de hoede van trainer Ulf Stenströmer. Gedurende zijn Vibelzee-periode was hij vooral actief voor de Duitser Holger Ehlert. Later zou ook Hugo Langeweg Jr er nog een koers mee afwerken.

Ne Me Quitte Pas is als zoon van de Amerikaanse topmerrie Continentalvictory kapitaal gefokt. Inmiddels liep hij reeds een record van 1.11,8 (2014) op de baan van Solvalla en verdiende ruim zestig mille.

 

 

 

Aanpassingen of toevoegingen? Graag per email!

 

Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: