Home | Buitenland | Overige zeges in Berlijn

Overige zeges in Berlijn

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Ook Catar boekte een zege (Archieffoto © www.mbfotos.nl) Ook Catar boekte een zege (Archieffoto © www.mbfotos.nl)

BERLIJN – Naast de Derbywinst van Muscle Scott vielen zondag nog meer Nederlandse successen te melden. Zo zag trainer Reinier Feelders de door hem getrainde Agostino in 1.13,2 naar de winst gaan in de Troostversie van de Derby.

De door Roland Hülskath gereden zoon van Titan Way van eigenaar Mooren zou zich met die tijd als vijfde hebben geklasseerd iin de Derby. Dat zou net iets meer hebben opgeleverd dan de tien mille die de winst in deze B-finale opleverde.

De meeting opende met een zege van Catar van Willem Steur. De Spendic-ruin werd door Ronald de Beer in 1.13,5 naar de winst gereden.

Opvallend rap was de fraai gefokte Fat Tony met Hugo Langeweg Jr, die in liefst 1.12,2 aftikte. Dat was niet ver verwijderd van het negen jaar oude baanrecord van Gustav Diamant, die destijds tot 1.11,9 kwam. De zegevierende Fat Tony is een zoon van oud-Derbywinnaar Russel November en Genny di Jesolo.

Winst was er ook voor de Passing Renka-zoon Eissel van eigenaar Frans Oortveld. De ruin werd door Simon Woudstra in 1.15,7 naar de zege gestuurd. Tweede werd Gravin Groenhof met Rob de Vlieger.

Naast de Derbywinst met Muscle Scott behaalde Robin Bakker ook nog een zege met diens stalgenoot Toscanini Font, die in 1.13,5 over 1900 meter wist te winnen. Hij bleef daarbij Nikkei, een door Jos Verbeeck gereden halfbroertje van de Europese topper Nu Pagadi, knap voor.

 

 

 

Aanpassingen of toevoegingen? Graag per email!

 

Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: