Home | Buitenland | Muscle Scott wint Duitse Derby

Muscle Scott wint Duitse Derby

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Muscle Scott wint Duitse Derby

BERLIJN – Pieken op het juiste moment, het is de stal van Paul Hagoort wel toevertrouwd. Niet voor de eerste keer behaalde de succestrainer winst in de Duitse Derby, dit keer met dank aan de door Robin Bakker gereden Muscle Scott.

Daarmee stond de met liefst vier paarden aan de start verschenen Berlijner Thorsten Tietz uiteindelijk toch met bijna lege handen, want de door de Zuid-Hollandse familie Schotte-Van der Blink gefokte draver zette het kwartet in recordtijd (1.12,5) opzij. Het leverde de winnende combinatie de eerste prijs van 132.846 euro.

Voor de 32-jarige Bakker was het alweer zijn derde winst in de Duitse Derby, want ook in 2013 (Tiger Woods As) en 2015 (Ferrari Kievitshof) mocht hij al voorrijden. Trainer Paul Hagoort staat al op vier Derbyzeges, met de winst van Zar As in 2009. Voor zo’n tienduizend bezoekers plaatste Bakker in de laatste rechte lijn zijn beslissende aanval. Van de winnaars van de series kon alleen Orlando Jet met Rudolf Haller zich voorin handhaven. Met een derde plaats van Mr Shorty kwam pas de eerste door Tietz getrainde draver over de meet.

Muscle Scott is een zoon van Muscle Mass en What a Spirit. Laatstgenoemde merrie bracht eerder ook al Way Scott, die in 2014 de Grote Unitrot Prijs wist te winnen.

De acht koersdagen in het kader van de Duitse Derbyweek trokken in total meer dan 60.000 bezoekers. Baaneigenaar Ulrich Mommert toonde zich daarmee tevreden, maar hoopt dergelijke aantallen ook elders in het jaar naar de baan van Mariendorf te lokken.

Recente winnaars Duitse Derby:

2016 Muscle Scott (Muscle Mass) met Robin Bakker

2015 Ferrari Kievitshof (Credit Winner) met Robin Bakker

2014 Expo Express (Expo Bi) met Arnold Mollema

2013 Tiger Woods As (Quick Wood) met Robin Bakker

2012 Dream Magic BE (Dream Vacation) met Josef Franzl

2011 Lobell Countess (Abano As) met Peter Strooper

2010 Unikum (Allison Hollow) met Heinz Wewering

2009 Zar As (Abano As) met Roland Hülskath

Verder nog wat Nederlands? Andere Nederlandse winnaars waren Lotis Photo (Peter Strooper), Russel November (Hugo Langeweg Jr), Unforgettable (Arnold Mollema), Ambassador As (trainer Cees Kamminga), Abano As (Peter Strooper) en Felix Santana (Hennie Grift).

 

 

 

Aanpassingen of toevoegingen? Graag per email!

 

Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: