Home | Buitenland | Gilda Newport wint Duitse Merrie Derby

Gilda Newport wint Duitse Merrie Derby

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Derbywinst voor Dion Tesselaar Derbywinst voor Dion Tesselaar

BERLIJN – Door Amsterdammer Peter ter Borgh gefokte dravers hebben zaterdag huis gehouden in de Duitse Merrie Derby. De winst ging in 1.12,9 naar Gilda Newport (Dion Tesselaar) die in 1.12,9 duidelijk sneller was dan de door Michael Nimczyk gereden Gamine Newport.

Gilda Newport was met Tesselaar als de grote favoriete van start gegaan en de dochter van Donato Hanover en de Stakeswinnares Color Schemes maakte dat volkomen waar. Ze was al als tweejarige één van de toppers van haar jaargang met zeges in de Breeders Crown voor merries en de Jugend Preis. Eerder dit jaar was ze als driejarige ook de sterkste in de Buddenbrock Rennen.

Knap waren ook de prestaties van Gazell Transs R met Tom Kooyman en Gwenda Beuckenswyk (Richard Slijfer) die nog op plaatsgelden binnenkwamen.

Recente winnaressen Duitse Merrie Derby:

2016 Gilda Newport (Donato Hanaover) met Dion Tesselaar

2015 Indira Bo (Revenue) met Roland Hülskath

2014 Pippa Barosso (Goetmals Wood) met Hugo Langeweg Jr

2013 Fräulein Wunder (Love You) met Roland Hülskath

2012 Georgina Corner (Love You) met Thorsten Tietz

2011 What a Feeling (Love You) met Roland Hülskath

2010 Anky Kievitshof (Abano As) met Robin Bakker

Nog wat meer Nederlands? Ook Peter Strooper met Weltblut en Jos Oorthuijsen met Ocarine Boshoeve schreven dit nummer al eens op hun naam.

 

 

Aanpassingen of toevoegingen? Graag per email!

 

Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: