Home | Buitenland | Eldrick Boko en Gideon Boko winnen

Eldrick Boko en Gideon Boko winnen

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Eldrick Boko en Gideon Boko winnen

MALMÖ – Met Gideon Boko lijkt een nieuw talent opgestaan. De vier jaar oude ruin was met Conrad Lugauer voor de derde maal in zijn eerste vier starts de snelste. Op Jägersro kwam hij tot een indrukwekkende 1.13,3 over 1640 meter.

Voor de door Conrad Lugauer gereden ruin is na zijn eerste optredens de tien mille aan prijzengeld al binnen handbereik. Gideon Boko is een zoon van Virgill Boko en Orchide Hornline, een Zweedse merrie die bij Hugo Langeweg zelf tot een snel record van 1.13,8 kwam en met Avanti LM, Cypress Boko en Barfighter LM al eerdere winnaars bracht. Gideon Boko debuteerde in oktober 2015 met een zege, maar kwam vervolgens enige tijd niet meer aan de start.

Ook Eldrick Boko was trefzeker tijdens deze meeting, hetgeen zijn derde zege op rij was. De na zijn debuut destijds meteen zes keer op rij winnende hengst was dit keer succesvol met Johnny Takter. De winnende tijd was 1.13,8 over 2140 meter.

Eldrick Boko (Cantab Hall-Radiant Lindy) was destijds tijdens een veiling één van de duurste jaarlingen die werd afgeslagen bij een bod van de Litouwse Natalia Bessmertnaya – nog altijd eigenaresse - voor een bedrag van zo’n 35.000 euro. Moeder Radiant Lindy kwam zelf tot een record van 1.10,5. Uit haar moederlijn komt onder meer de dekhengst Mr Novak voort, waarvan met name in België meerdere nakomelingen actief zijn.

 

 

 

Aanpassingen of toevoegingen? Graag per email!

 

Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: