Home | Buitenland | Dubbel voor Rick Ebbinge in Mons

Dubbel voor Rick Ebbinge in Mons

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Heinz Heino (Archieffoto © www.mbfotos.nl) Heinz Heino (Archieffoto © www.mbfotos.nl)

MONS - Een prima Belgisch uitstapje weer voor Rick Ebbinge die in Mons opnieuw twee zeges aan zijn de laatste jaren imposante seizoentotaal mag toevoegen. Hij won met Balamanco en Heinz Heino, ondanks zijn Duitse registratie (en naam) toch vooral een Nederlandse draver.

Balamanco rekende af met een andere Nederlandse zegekandidaat, namelijk Capitole met Hugo Langeweg Jr. De ondelinge confrontatie werd in 1.14,7 duidelijk door de draver van Ebbinge in het voordeel beslecht. Als derde eindigde met Eusebio Transs R (Rik Depuydt) een andere oude bekende.

Met Heinz Heino deed Ebbinge even later een nieuwe greep in de goed gevulde PMU-pot. De zoon van Judge Joe en Tamara Groenhof verbeterde zijn record met 1.14,1 aanzienlijk. Uiteraard leverden de twee zeges ook trainer Jeroen Engwerda een dubbel op.

Verder was er ook nog winst voor de door Marc Huygens gereden Emma Starlake. De merrie was over 2300 meter de snelste in 1.16,7. Dat betekende wel een nieuw record voor de door Ton de Groot gefokte merrie.

 

 

 

Aanpassingen of toevoegingen? Graag per email!

 

Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: