Home | Buitenland | Dubbels voor Erwin Bot en Rick Ebbinge

Dubbels voor Erwin Bot en Rick Ebbinge

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Dex Beuckenswijk (5) won sterk © www.traberfoto-sx.de Dex Beuckenswijk (5) won sterk © www.traberfoto-sx.de

GELSENKIRCHEN – Niet lang voor voor de prestigieuze Bild Pokal op de baan van Gelsenkirchen liet de Nederlandse afvaardiging nog eens extra van zich horen. Opvallend was de superieure tijd van Dex Beuckenswijk die de mijl rondde in 1.13,3!

Dex Beuckenswijk sloeg in de slotmeters met succes een aanval af van de Noorse crack Thai Investment die in training staat bij Henk Grift. De winnende ruin van eigenaar Klaas Schilstra die we ook al op Vincennes zagen rekende ook af met paarden als Bronco Boko en Zorba Oldeson.

Ook de laatste koers van de dag ging naar Ebbinge. Hij toonde zich de sterkste in Cousin le Blanc. De ruin van Dolf Rieken soleerde in 1.17,1 naar de winst, hetgeen ook de tweede winst was voor trainer JJeroen Engwerda.

Twee overwinningen waren er ook voor Erwin Bot. Eerst toonde hij zich de sterkste met Fury Boko, een fraai gefokte hengst die als grote favoriet won in 1.16,3. De Zweedse hengst is eigendom van Gerrits Recycling.

Later stuurde onze landgenoot voor de Helmondse eigenarengroep ook de debuterende Unique Affaire naar de winst. De zoon van Main Wise As had aan een tijd van 1.18,2 voldoende om de door Richard Slijfer gereden Gwenda Beuckenswyk voor te blijven.

Rob de Vlieger behaalde een succes met Panama Diamant, die in 1.14,5 over 2000 meter eveneens behoorlijk tempo maakte. Voor Lady Deluxe, Anabaa Blue en Barreltje resteerde daarom niet meer dan de ereplaatsen. Panama Diamant is eigendom van Purmerender Ruud van Buren.

For Ever was in vervlogen jaren een uitstekend koerspaard, maar ook zijn hedendaagse naamgenoot lijkt een goede draver te worden. Met Age Posthumus zette hij over 2000 meter een nieuw record neer van 1.15,6. De zoon van Clerk Magistrate en Miss hawai wordt getraind door Egmonder Willem Swart.

Kurt Roeges pakte een zege mee met dank aan Europoort Pride waarmee de draver van eigenaar Imke de Jong weer reclame maakte voor vader Ufo Kievitshof. De ruin was in 1.14,4 veel te sterk voor de concurrentie.

Stefan Schoonhoven tekende met Arriverderci C – de C staat voor fokker Bas Cremers - voor de verrassing van de avond door in de slotmeters Sugababe Diamant terug te wijzen. De hengst noteerde een winnende tijd van 1.16,7.

 

 

Aanpassingen of toevoegingen? Graag per email!

 

Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: