Home | Buitenland | Hollanders houden huis in Kuurne

Hollanders houden huis in Kuurne

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
For Sale is ook in België succesvol For Sale is ook in België succesvol

KUURNE – Met zeges van bekende namen als Fibonacci, For Sale, Stenson LB en Desert River was de Nederlandse inbreng in het Belgische Kuurne weer opvallend.

Desert River toonde zich de sterkste met eigenaar Johan Devos waarbij het fokproduct van Aad van Schie de snelste was in 1.16,8 over 1800 meter. Het was de tweede zege voor de ruin (een zoon van Flirtin Man en Proud Mary) in zijn laatste drie optredens. Daarvoor was hij bij Jan van Dooyeweerd vooral succesvol in Duitsland, al won hij met Björn Goop ook al eens in Mons.

In België heeft fokker Stal Amsterdam diverse prijslopers actief. Naast Contador doet ook Fibonacci het er uitmuntend en won opnieuw. De draver was de snelste in 1.18,6 over 2300 meter en werd gereden door Jules van den Putte Jr.

Fibonacci had destijds maar één zege op Duindigt nodig om buitenlandse interesse te wekken. De zoon van Russel November is vernoemd naar een Italiaanse wiskundige wiens rekenlijn door veel wedders wordt gevolgd.

Ook Stenson LB was wederom succesvol. De voormalige pupil van Henk Grift was de sterkste in 1.18,1 over 2300 meter. De Italiaan was bij ons spaarzaam actief onder de hoede van trainer Grift, maar wordt tegenwoordig door zijn huidige trainer Piet van Pollaert gereden. Dat leverde nu in Kuurne de vijfde winst in zijn laatste zes optredens op. Vorig jaar was de Varenne-zoon ook al regelmatig succesvol in België (Mons en Kuurne) en Duitsland (Gelsenkirchen).

For Sale klopte in Kuurne onder meer de als derde aankomende Cyzarine Fortuna en de als vijfde aantikkende Cash Greenwood in een veld waarin we ook bekende gezichten als Donna KA, Dokter Rossi en Carla Burgerhyde tegenkwamen. For Sale (bij ons succesvol met Jaap van Rijn en onder meer winnares van de Merrie Derby) was met Sven Hoste de sterkste in 1.17,5 over 2300 meter.

 

 

 

Aanpassingen of toevoegingen? Graag per email!

 

Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: