Home | Buitenland | Boko-familie valt op in Helsinki

Boko-familie valt op in Helsinki

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Boko-familie valt op in Helsinki

HELSINKI – Met Flynn Boko en Buck Boko waren twee halfbroers succesvol tijdens de meeting op de baan van Vermo bij Helsinki. Buck Boko klopte onder meer de favoriete Nu I Nu, eigendom van Peter ter Borgh.

In Helsinki was er woensdag opnieuw winst weggelegd voor Flynn Boko, een draver die twee jaar geleden na de Elitauktionen naar het oosten verhuisde. De winst betekende alweer de zesde overwinning in de loopbaan van de zoon van Zola Boko en de grootverdiener Lovely Kemp, ook al de moeder van onder meer Buck Boko die dezelfde meeting eveneens wist te winnen.

In handen van Mika Forss reed Flynn Boko in 1.14,0 over 2100 meter naar de winst en dat was goed voor een eerste prijs van vier mille. Zijn totale winsom is inmiddels bijna 35.000 euro en zijn record is 1.13,7

Buck Boko heeft inmiddels veel meer verdiend (ruim 155.000 euro) en was eveneens succesvol. Ook in zijn tweede optreden met Hannu Torvinen wist hij te winnen. In een draverij over 3140 meter tikte de draver woensdag af in 1.15,1. Die winst betekende de 26e zege in de loopbaan van Buck Boko, die meer dan tachtig keer aan de start verscheen. De destijds nog in een Zweedse Derbyserie actieve Offshore Dream-zoon (hij werd in dat nummer vierde) heeft een record van 1.12,4, gelopen tijdens een uitstapje naar het Zweedse Solvalla in mei 2012.

De winnaar is een zoon van de merrie Lovely Kemp. Die leverde voor John Bootsman van Varenne ook Ceasar Boko en de al gememoreerde Flynn Boko af. Lovely Kemp streed zelf op het voorste front mee in een groot aantal klassiekers. Ze won de Finse Derby, de St. Leger en meerdere Breeders Crown-versies.

 

 

 

 

Aanpassingen of toevoegingen? Graag per email!

 

Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: