Home | Buitenland | Zeges Sabsevar As en Bendt Ricardo

Zeges Sabsevar As en Bendt Ricardo

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Sabsevar As (Archieffoto © www.mbfotos.nl) Sabsevar As (Archieffoto © www.mbfotos.nl)

DINSLAKEN – De lunchmeeting in Dinslaken zorgde er voor dat Tom Kooyman al vroeg op pad moest. “Daar ben je beroepstrainer voor en op zo’n dag rij je dan wat meer kilometers”, kon hij opgelucht enkele uren later melden in Wolvega, waar hij ook zegevierde. Maar zijn winst met Sabsevar As had hij toen al een tijdje binnen.

Met de zoon van Donato Hanover was Kooyman sneller dan Cooper Star met Robbin Bot. Dat gebeurde in een winnende tijd van 1.17,0 over 2125 meter. Baby Blue werd met Ronald de Beer derde en dat geeft aan hoe belangrijk de Nederlandse deeelname tijdens deze vier koersen durende meeting was. Zonder de oranjegekleurde inbreng was er vermoedelijk een streep door gegaan.

In de montékoers draaide Bendt Ricardo met Ronja Walter de rollen om in de onderlinge tweestrijd met Zwaan’s Dean, die met de succesvolle Belgische Hanna Huygens tweede werd vóór Cas Kievitshof met Sytske de Vries en Jette Joo met Chrissie Koning. Een redelijk voorspelbaar kwartet waar Cees Zwaan wel vrede mee kon hebben. “De stand is nu 2-1 voor Bosscha tegen Duivenvoorden en er kon ook nog een schnitzel vanaf. We komen nu wel wat zwaarder te staan, want Zwaan’s Dean passeerde de grens van 30.000 euro.”

 

 

 

Aanpassingen of toevoegingen? Graag per email!

 

Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: