Home | Buitenland | De merkwaardige loopbaan van Doutje: nu 1.12,7!

De merkwaardige loopbaan van Doutje: nu 1.12,7!

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
De merkwaardige loopbaan van Doutje: nu 1.12,7!

ÄRJANG – De loopbaan van de door Jan-Arend Glas gefokte Doutje begint steeds vreemdere vormen aan te nemen. De dochter van Love You en Us Wowie was ooit een veelwinnares in Tsjechië, maar heeft nu haar eerste winst in Zweden ook te pakken.

Ze wordt inmiddels getraind door Torbjörn Simberg die in Axevalla actief is. De merrie beliep al enkele goede klasseringen, maar verbaasde nu menigeen met een zege in 1.12,7 over 1640 meter. Dat was tevens een ruime verbetering van haar record. Vooral de opening van 1.10,0 was imponerend en uiteindelijk won ze heel makkelijk met zes lengten verschil.

 

 

 

Aanpassingen of toevoegingen? Graag per email!

 

Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: