Home | Buitenland | Hollands kwartet wint in Berlijn

Hollands kwartet wint in Berlijn

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Hollands kwartet wint in Berlijn

BERLIJN – Op de baan van Karlshorst in Berlijn mochten vier ‘Nederlandse’ dravers zich melden voor een huldiging. Famous Rich, Gucci Fortuna konden zich tot winnaar laten uitroepen.

Famous Rich (Goetmals Wood-Ottey Rich) was de snelste met amatrice Sarah Kube die in 1.16,5 over 2000 meter naar de overwinning reed. De voormalige pupil van Rob de Vlieger zag daarbij nogal wat concurrenten fouten maken, hetgeen het pad naar de winst aanzienlijk minder hobbelig maakte.

De door Cornelius Kluth getrainde Gucci Fortuna greep de zege op de niet al te snelle baan in 1.19,5. De pas drie jaar oude dochter van Muscles Yankee behaalde daarmee de tweede winst in haar nog prille loopbaan. Uiteraard is ze gefokt door Toine Schoonderwoerd.

De door de Krimpense familie Schotte gefokte William Scott was de sterkste in handen van Michael Nimczyk. De favoriet won overtuigend in een tijd van 1.18,8 over 2000 meter. Met zes zeges in het dubbele aantal starts kent hij een hoopgevend begin van zijn loopbaan, hoewel de draver inmiddels wel al vijf jaar oud is.

Nimczyk reed niet veel later voor mede-eigenaar Van Dijk Staal ook nog Replay Diamant naar de bloemen. Dat gebeurde in een tijd van 1.18,5.

 

 

 

Aanpassingen of toevoegingen? Graag per email!

 

Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: