Home | Buitenland | Drietal Nederlandse zeges in Mons

Drietal Nederlandse zeges in Mons

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Elano di Quattro (Archieffoto © www.mbfotos.nl) Elano di Quattro (Archieffoto © www.mbfotos.nl)

MONS – Met zeges voor Elano di Quattro, Bullseye en Eagle River was de Nederlandse inbreng tijdens de koersdag op Mons weer behoorlijk.

Het gaat goed met de stal van de Callantsoogse Caroline Aalbers, die in het zuiden van België de door haar getrainde Elano di Quattro zag winnen. De hengst van Bjorn Damman was de snelste met leerlingpikeur Tom de Rijker, waarbij de zoon van Jade Groenhof een winnende 1.15,9 over 2300 meter noteerde. De als tweede aankomende Elvis Attack werd na de koers alsnog uitgeschakeld.

De door Aad van Schie gefokte Eagle River is al een hele periode succesvol op Belgische bodem. De ruin was dit keer de sterkste met rijder Sven Hoste over 2300 meter en dat was alweer de achtste overwinning op rij van de Love You-zoon. De winnende tijd was 1.16,3 over 2300 meter en dat was net even sneller dan zijn als tweede aankomende halfzusje Darcy River, die eveneens Virginia River als moeder heeft.

De derde Nederlandse winnaar was Bullseye die dit keer won in een imponerende 1.14,1. Met Rik Depuydt als rijder blijft de acht jaar oude ruin sterke tijden afleveren, hoewel zijn record van 1.13,3 nog dateert uit zijn Nederlandse periode.

 

 

Aanpassingen of toevoegingen? Graag per email!

 

Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: