Home | Buitenland | Verrassingen in Wolvega

Verrassingen in Wolvega

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Ejakval Boko, hier nog met Robin Bakker Ejakval Boko, hier nog met Robin Bakker

WOLVEGA – Voor de deelnemers aan het WK wedden is het niet te hopen dat de resultaten van de lunchmeeting op woensdag maatgevend zijn, want dan kon het ze wel eens flink geld gaan kosten. Het regende namelijk verrassingen op het vroege tijdstip.

In de openingskoers van het miniprogramma werd favoriet Sabsevar As (derde met Tom Kooyman) geklopt door Ejakval Boko, die pas zijn tweede start voor de stal van Hugo Langeweg afwerkte. De Virgill Boko-zoon was de snelste in 1.15,5, waarmee de winnaar van de Fokkers Trofee zijn oude vorm weer lijkt te hebben gevonden.

Hoewel een dubbelslag voor Hugo langeweg Jr in de lijn der verwachting lag, kwam daar met de Italiaan Ti Riverdro’ Bigi niet veel van terecht. Cocorosie Renka van Patrick Davidson was de vorige keer nog geklopt door de favoriet, maar was nu net iets sterker dan de goed afkomende Federer Transs R. Daarmee herstelde Rick Ebbinge zijn voordelige marge ten opzichte van Langeweg Jr in de kampioensstrijd weer.

Ook de Franse dravers kregen hun eigen koersje uiteraard weer toebedeeld en ook hier sneuvelden favorieten als Valet d’As, de onvoorspelbare Alter Ego en Virtual Paradise in een koers waarin ook nog eens drie schrappers waren. De winst ging naar Balando met Nico D’haenens van Alphonse Vanberghen.

De slotkoers ging naar Jens Bergmann met Sartiglia Grif. De dochter van Varenne scherpte in deze koers haar record aan tot 1.18,0.

Kijk voor de uitslagen op de pdf-bijlage aan de onderzijde van de pagina.

 

 

Aanpassingen of toevoegingen? Graag per email!

 

Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: