Home | Buitenland | Zeges Sniper ST en Apache Wolfhorn

Zeges Sniper ST en Apache Wolfhorn

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Sniper ST Sniper ST

SAARBRÜCKEN – Op de baan van Saarbrücken waren twee door Nederlanders gefokte paarden succesvol. Zowel Sniper ST als Apache Wolfhorn wist te winnen.

De door Gerrit Steenge gefokte Sniper ST zegevierde in handen van Jürgen Würtz in een voor de baan knappe tijd van 1.19,4 over 2100 meter. De ruin die zijn loopbaan ooit begon bij Siem Hartman was daarmee duidelijk de sterkste en verdiende 900 euro.

De schimmel Apache Wolfhorn – een nog actieve zoon van Naction Skoatter – was in de eerste draverij de snelste geweest. Met Martin Geineder won de ruin in 1.19,9. Vorig jaar wist ook de voormalige Europese leerlingenkampioen Sven Schraal nog te winnen met de draver op Duitse bodem, terwijl ook Ruud Pools succesvol was met de door de familie Koekoek uit Eelde gefokte winnaar.

De derde draverij van de dag leverde winst op voor Immosand, die werd gevolgd door de oude bekenden Aries en good old Dante de Linde, inmiddels dertien jaar. In Saarbrucken wordt al sinds 1948 jaarlijks gedraafd, hoewel de rennen de hoofdmoot vormen. Ook in 2016 staan er meerdere koersdagen geprogrammeerd.

 

 

 

Aanpassingen of toevoegingen? Graag per email!

 

Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: