Home | Buitenland | Tweede seizoenzege Chou Chou Boshoeve

Tweede seizoenzege Chou Chou Boshoeve

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Tweede seizoenzege Chou Chou Boshoeve

MOMARKEN – Op de baan van het Noorse Momarken behaalde de merrie Chou Chou Boshoeve maandag haar tweede seizoenzege. De door Wiebe Landman gefokte dochter van Orlando Vici en Moonlight Boshoeve zette een winnende tijd neer van 1.17,5 over 2140 meter.

Ze werd daarbij gereden door Gunnar Austevoll en boekte hiermee de negende winst in haar loopbaan. Haar eerste successen boekte ze nog op de baan van Berlijn, waar ze met Thorsten Tietz uitgroeide tot seriewinnares. De doorgaans in Zweden – maar ook met regelmaat in Noorwegen actieve merrie – verdiende zo’n 1500 euro met de winst. In 2014 kwam André Bakker nog met haar in actie op de piste van Jägersro, hetgeen toen nog een nieuw record van 1.15,1 opleverde. Inmiddels werd dat vorig jaar in Mantorp al aangescherpt tot 1.14,6.

In Momarken eindigde de door Vibelzee gefokte Lady Florence in deze koers ongeplaatst.

 

 

 

Aanpassingen of toevoegingen? Graag per email!

 

Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: