Home | Buitenland | Nederlanders aan de spinazie?

Nederlanders aan de spinazie?

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Ennyus Boko (Archieffoto © www.mbfotos.nl) Ennyus Boko (Archieffoto © www.mbfotos.nl)

GELSENKIRCHEN – De PMU-meeting op de baan van Gelsenkirchen werd voor veel Nederlandse deelnemers een lucratieve zaak. Zes Nederlandse trainers konden voorafgaande aan de terugreis een winnaar verwelkomen.

Witte donderdag wordt in Duitstalige landen ook wel omgedoopt tot Gründonnerstag, waarbij het een goed gebruik is die dag spinazie te eten. In de geest van stripfiguur Popeye had het er veel van weg dat ook de Hollandse afvaardiging zich tegoed had gedaan aan dat vitaminerijke voedsel.

Catar verbaasde menigeen bijvoorbeeld in de openingskoers. Met Ronald de Beer als rijder wist de ruin van Willem Steur in 1.15,9 te winnen en dat was getuige de hoge uitbetalingen (winnend meer dan 34 euro) niet echt verwacht.

Ennyus Boko slaagde er met Caroline Aalbers in om de zegereeks van Power Point (die vijf keer op rij had gewonnen) te beëindigen met een winnende tijd van 1.15,1 over 2000 meter. De draver van Kas Timmer piekt de laatste tijd wel vaker op de juiste momenten, maar uitgerekend op de dag van het overlijden van Johan Cruijff winnen met startnummer veertien geeft aan dit succes een nieuwe dimensie.

Snel was ook Dean Bros, die met Dion Tesselaar in 1.15,4 over 2000 meter zegevierde. De draver van Stal Wessel lijkt zich thuis te voelen op deze baan, want hij zette er al zijn drie starts in winst om.

De Franse ruin Bastien du Chef is er een met mogelijkheden. Dat bewees hij al met winst en ereplaatsen in Wolvega, maar in Gelsenkirchen behaalde hij zijn meest lucratieve geldprijs tot op heden. De zoon van de weinig bekende hengst Mercenaire zette een winnende tijd neer van 1.18,4

Dashing Dragon won met Sina Baruffolo de finale van de Nienhausen Trophy. De door Robin Bot getrainde ruin werd door de jeugdige rijdster (die ook nog een montédraverij won) al snel naar de kop gestuurd en was in 1.17,5 over 2050 meter de sterkste. Hij is een zoon van Nevele Cero O en Marianne Dragon en nog altijd eigendom van fokker Tjalco de Witte.

Een mooie uitsmijter was er voor de Uitgeestse Meiden van Assum, die hun troetelkind Doc Holiday naar de winst zagen gaan in 1.17,7 over 2050 meter. De ruin behaalde de tiende winst in zijn loopbaan.

 

 

Aanpassingen of toevoegingen? Graag per email!

 

Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: