Home | Buitenland | Zeges Dancer Rich en Doublestar Rapida

Zeges Dancer Rich en Doublestar Rapida

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Zeges Dancer Rich en Doublestar Rapida

ALBORG – Twee paarden met Nederlandse achtergrond waren woensdag succesvol op de baan van het Deense Alborg. Zowel Dancer Rich als Doublestar Rapida wist er te winnen.

Voor Dancer Rich was het de eerste zege sinds zijn overgang naar Denemarken. Het fokproduct van de familie De Rijk was de snelste tijdens zijn debuutoptreden onder het zadel, waarbij de ruin in deze montékoers werd gereden door Rikke Rohbach Bonde. De winnende tijd was 1.16,3 over 2160 meter. In Duitsland was de zoon van Dream Vacation en Sugar Rich vooral met Thorsten Tietz succesvol geweest op de beide banen in Berlijn.

Ook voor Doublestar Rapida kon weer een overwinning worden genoteerd. De zes jaar oude ruin behaalde daarmee zijn eerste seizoenzege en net als bij Dancer Rich was het ook zijn eerste succes op Deense bodem. Als rijder fungeerde zijn nieuwe trainer Bent Svendsen uit Skive. De combinatie was de sterkste in een tijd van 1.15,5 over 2140 meter. Zijn record vestigde hij vorig jaar op de baan van Zweedse Aby: 1.11,8.

Doublestar Rapida is een zoon van Juliano Star en de Amerikaanse merrie I’m a Star. Die leverde met Chaman Rapida en Eastar Rapida ook al twee andere winnaars af voor het fokkersduo Jan Bierma en Thijs van Dijk.

 

 

 

 

Aanpassingen of toevoegingen? Graag per email!

 

Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: