Home | Buitenland | Eerste seizoenzege Buck Boko

Eerste seizoenzege Buck Boko

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Eerste seizoenzege Buck Boko

SEINAJÖKI – Na zeven zeges in zowel 2012 als 2013 werden de successen van Buck Boko wat minder talrijk, maar op de baan van Seinäjoki was het maandag toch weer eens raak.

In een draverij over 2100 meter tikte de draver woensdag af in 1.17,5. Die winst betekende de 25e zege in de loopbaan van Buck Boko, die bijna tachtig maal aan de start verscheen. De destijds nog in een Zweedse Derbyserie actieve Offshore Dream-zoon (hij werd in dat nummer vierde) werd gereden door Hunnu Torvinen. Met deze overwinning bracht hij zijn totale winsom tot net boven de 150.000 euro.

Het record van Buck Boko staat nog altijd op 1.12,4, gelopen tijdens een uitstapje naar het Zweedse Solvalla in mei 2012. De winnaar is een zoon van de merrie Lovely Kemp. Die leverde voor John Bootsman van Varenne ook Ceasar Boko af. Lovely Kemp streed zelf op het voorste front mee in een groot aantal klassiekers. Ze won de Finse Derby, de St. Leger en meerdere Breeders Crown-versies.

Voor Buck Boko waren het drukke dagen, want een dag later werd hij ook nog eens tweede in Tampere met Markku Nieminen.

 

 

 

Aanpassingen of toevoegingen? Graag per email!

 

Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: