Home | Buitenland | Veel Nederlandse zeges in Dinslaken

Veel Nederlandse zeges in Dinslaken

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Davidson Boko © www.traberfoto_sx.de Davidson Boko © www.traberfoto_sx.de

DINSLAKEN – Uiteraard waren weer talloze Nederlandse combinaties maandag succesvol op de baan van Dinslaken.

De door Frank Hazeu gefokte Florientje H was de eerste winnares van de dag. De merrie werd door trainer Reinier Feelders in 1.20,9 over 2100 meter naar de winst gereden, hetgeen de eerste zege in haar loopbaan was.

Vervolgens was Fledder Greenwood aan de beurt. De door Frank Bins gefokte ruin werd door Ronald de Beer in 1.19,9 over 2100 meter naar de zege gestuurd. Die overwinning leek opmerkelijk gezien de recente prestaties van de draver, maar zijn laatste optredens waren vooral in zwaarder bezette PMU-koersen.

Tom Kooyman zegevierde met Sabsevar As in 1.18,1 over 2550 meter. Daarbij zag eigenaar Peter Aleman een oude bekende als tweede over de meet komen, want ook runner up Cooper Star maakte destijds deel uit van zijn paardenbestand.

Twee in Duitsland actieve Nederlandse trainers heersten in de vierde koers van de avond, voorbehouden aan amateurrijders. Andrea Dworatzyk stuurde Harriman namens Gerrit Gommans naar de winst, waarmee de combinatie de door Harry Pools getrainden veteraan Vilippe Lochties – inmiddels dertien jaar oud - terugwees.

De tweede amateurkoers van de avond werd gewonnen door Davidson Boko. De ruin werd door eigenaar Barendregt in 1.19,6 over 2100 meter naar de winst gereden en klopte daarbij Evi Fiori met Frans Oortveld. 

 

 

 

Aanpassingen of toevoegingen? Graag per email!

 

 

Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: