Home | Buitenland | Uitslagen en foto’s Duindigt

Uitslagen en foto’s Duindigt

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
De eerste winnaar werd Bizar Zandbergen © www.mbfotos.nl De eerste winnaar werd Bizar Zandbergen © www.mbfotos.nl

WASSENAAR – De eerste meeting van 2016 op Duindigt zit erop en daar kijkt John de Leeuw ongetwijfeld met plezier op terug. De Hoofddorper won twee koersen met dank aan Fourwings River en Fabio Bianco.

Helaas telde de meeting nogal wat schrappers, zodat nog geen sprake kon zijn van een echt volwassen koersdag die met Bizar Zandbergen (Rob van Toor) de eerste winnaar van het jaar kende. Het was de eerste winst van de ruin in anderhalf jaar tijd.

Patrick de Haan won met de debuterende Gento. De draver van de Barsingerhornse MTN Stable werd door de trainer zelf naar de winst gereden. De hengst is een halfbroertje van Yankee Rapida, de winnaar van de Troost Derby.

Fokker Aad van Schie zag twee van zijn producten achter elkaar winnen. Fourwings River behaalde met John de Leeuw de eerste winst in haar loopbaan en Constantia River – nog altijd eigendom van de fokker – profiteerde optimaal van de absentie van twee andere kanspaarden: Emir la Brousse en Carl Lewis. Ook Rick Ebbinge pakte daarmee zijn eerste Duindigt-zege van het jaar.

Een drieluik zat er voor Van Schie niet in, omdat Estonia River op de grasbaan genoegen moest nemen met een vierde plek achter specialist Co Swagerman. De torenhoge favoriet kreeg wel verrassend veel weerwerk van de als tweede aankomende Chubby Bobber.  

De tweede winst van John de Leeuw kwam tot stand door Fabio Bianco van liefhebber Gerrit Markus uit Halfweg. Die lijkt nog veel plezier te gaan beleven aan de ruin, die drie van zijn eerste vier starts in winst omzette en nu overtuigend heerste in de slotdraverij.

De koers voor de liefhebbers werd gewonnen door Exclusive Lane in 1.18,0, hoewel aanvankelijk een supertijd van 1.13,6 werd gecommuniceerd. Mariska Middelweerd is in twee starts nog altijd niet geklopt met de zoon van Orlando Vici.

Kijk voor de uitslagen op de pdf-bijlage aan de onderzijde van de pagina. Foto’s met dank aan www.mbfotos.nl.

 

Aanpassingen of toevoegingen? Graag per email!

 

Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Foto gallerij

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: