Home | Buitenland | Dean Bros snel in Gelsenkirchen

Dean Bros snel in Gelsenkirchen

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Dean Bros (Archieffoto © www.mbfotos.nl) Dean Bros (Archieffoto © www.mbfotos.nl)

GELSENKIRCHEN – Op de baan van Gelsenkirchen waren dinsdag weer meerdere Nederlandse combinaties succesvol tijdens een PMU-meeting.

Imponerend was de zege van Dean Bros, die door Dion Tesselaar in een vlotte 1.15,5 naar de zege werd gestuurd. De ruin klopte Carpe Diem TU die vanwege ziekte van Rob de Vlieger werd gereden door Jan Thijs de Jong. Carpe Diem TU moest onderweg nogal wat aanvallen afslaan en dat brak hem uiteindelijk op tegen de taktisch sterk gereden Dean Bros.

De stal van De Vliger behaalde nog wel een overwinning met dank aan Panama Diamant van Purmerender Ruud van Buren. Gereden door Hiltje Tjalsma was de merrie in een amateurkoers sneller dan Trombone met Jaap Terstal.

De openingskoers ging naar de door Michael Nimczyk gereden Fantasia Newport. De door Peter ter Borgh gefokte merrie zegevierde in 1.17,5 over 2000 meter en klopte daarmee de door André Bakker gestuurde Alexia Boshoeve.

Erwin Bot reed namen de Helmondse Gerrits Recycling Group de Donato Hanover-zoon Fury Boko naar de zege. De na lange pauze heroptredende hengst bleef in 1.16,9 de in de zelfde tijd als tweede aantikken Duliano net voor.

Dashing Dragon werd door Sina Baruffolo in een amateurkoers naar de winst gereden in 1.18,1. De zoon van Nevele Cero O en Marianne Dragon is nog altijd eigendom van fokker Tjalco de Witte.

Jeroen Engwerda was met zijn stal dinsdag op twee PMU-locaties vertegenwoordigd. Terwijl Rick Ebbinge in Mons wist te winnen, was de trainer zelf in Gelsenkirchen succesvol met Dex Beuckenswijk van Klaas Schilstra. De ruin was in 1.16,3 veel te snel voor de rest van het veld.

 

 

Aanpassingen of toevoegingen? Graag per email!

 

Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: