Home | Buitenland | Veel Nederlands succes in Mons

Veel Nederlands succes in Mons

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Fibonacci © www.mbfotos.nl Fibonacci © www.mbfotos.nl

MONS – Op de baan van het Belgische Mons was dinsdag succes voor paarden als Cezar H, Contador, Eagle River, Fibonacci en Iron Vivant. Een mooie PMU-dag dus voor de Nederlandse afvaardiging.

Rick Ebbinge zegevierde met Iron Vivant, hetgeen voor de door Jeroen Engwerda getrainde ruin de tweede winst op rij was. Een maand geleden was hij al de snelste in Wolvega, nu was de zoon van Smoldering Pine in Mons de rapste in 1.17,2 over 2850 meter.

Cezar H blijft voor eigenaar Sven Hoste een dankbare aanwinst. De zoon van Open the Sky won sinds zijn entree in België inmiddels acht maal en deed dat nu met Hoste in een sterke 1.13,9 over 1750 meter, hetgeen een benadering van zijn besttijd van 1.13,8 betekende.

Eagle River was de volgende Nederlandse winnaar voor Hoste, die met de Nederlandse draver in 1.15,3 over 2300 meter duidelijk sterker was dan de concurrentie, waarvan Egbert Schermer met Rick Ebbinge derde werd. De door Aad van Schie gefokte Eagle River behaalde daarmee zijn zesde overwinning op rij. Bij ons was de hengst actief voor de stal van Stefan Schoonhoven.

Contador was de sterkste in handen van leerlingpikeur Delphine Cloet. De winnende tijd van de ruin was 1.14,4 over 2300 meter. De door Stal Amsterdam gefokte ruin was bij Hugo Langeweg al een zeer succesvol paard en won onder Schagerbrugse vleugels al tien koersen (met ook winst in Zweden) voor hij naar België verhuisde.

Fibonacci werd eveneens gefokt door Stal Amsterdam en had maar één zege op Duindigt nodig om buitenlandse belangstelling te wekken. De zoon van Russel November zegevierde in 1.16,6 over 2300 meter en debuteerde daarmee op Belgische bodem met winst. Dat gebeurde in de enige koers die geen PMU-dotering kende.

 

 

Aanpassingen of toevoegingen? Graag per email!

 

Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: