Home | Buitenland | Hongaarse winst Amazing Lobell en Zavita Meerswal

Hongaarse winst Amazing Lobell en Zavita Meerswal

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Zavita Meerswal (Archieffoto © www.mbfotos.nl) Zavita Meerswal (Archieffoto © www.mbfotos.nl)

BOEDAPEST – In het Hongaarse Boedapest was zaterdag op Kincsem Park winst weggelegd voor zowel Amazing Lobell als Zavita Meerswal.

De door Arie van Bellen gefokte merrie Amazing Lobell was in handen van vaste rijder Arpad Lakatos de snelste in 1.18,2 over 1800 meter. Daarmee zette ze haar eerste koers van 2016 meteen in winst om.

De dochter van Incredible Crafts en Us Companion brak in 2013 door in Hongarije met vier zeges in vijf starts gedurende de nazomermaanden. In ons land kwam de winnares uit in enkele klassieke koersen. Ze won ooit nog eens in Wolvega, terwijl ze gedeeld eigendom was van de trainers Jeroen Engwerda en Cees Kamminga.

Sinds april 2012 is ze actief in Hongarije waar ze in 2012  op Kincsem Park haar record naar 1.14,8 bracht.

Ook Zavita Meerswal was succesvol. De door Piet Siderius gefokte dochter van Good As Gold en Davidia Storm was met Czaba Lakatos de snelste in 1.18,0 over 1800 meter.

In totaal behaalde Zavita Meerswal inmiddels acht zeges op Hongaarse bodem. Eerder was ze ook een korte periode actief in Finland, waar ze minder succesvol bleek. Haar nog altijd staande record van 1.15,3 liep ze in 2011 nog met Johnny Westenbrink op de baan van Wolvega.

 

 

Aanpassingen of toevoegingen? Graag per email!

 

Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: