Home | Buitenland | Zeges Bruno die Quattro en Elegance Fanatic

Zeges Bruno die Quattro en Elegance Fanatic

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Bruno di Quattro (Archieffoto © www.mbfotos.nl) Bruno di Quattro (Archieffoto © www.mbfotos.nl)

BERGEN – In het Noorse Bergen slaagden twee paarden met Nederlandse achtergrond erin om te winnen. Voor zowel Bruno di Quattro als Elegance Fanatic kon een zege voor de jaarboeken worden bijgeschreven.

Bruno di Quattro bleef ook bij zijn derde optreden van dit jaar ongeslagen. Het was de 23e overwinning voor de hengst die in 1.14,0 over 2100 meter zegevierde. Dat gebeurde zoals gebruikelijk in handen van trainer Frode Hamre.

Misschien nadert de winnaar zijn succesjaar wel. Vooral in 2014 was Bruno di Quattro in het hoge noorden trefzeker met liefst tien overwinningen. In onze omgeving was de draver aan het begin van zijn loopbaan onder meer winnaar met Hans Bot en Robbin Bot. Inmiddels heeft de zoon van fokmerrie IJssel een record van 1.12,7, gelopen op de baan van Bjerke. Sinds hij van de Zweedse stal van Erwin Bot - voor wie hij trouwens ook al won - richting Noorwegen verhuisde, wordt hij getraind door Hamre.

Elegance Fanatic boekte zaterdag haar derde zege op Noorse bodem. De door Roel Redder gefokte merrie die bij ons de Sweepstakes Merries won, was met Ove Wassberg de rapste in 1.15,1 over 2100 meter. Dat was ééntiende langzamer dan haar een maand geleden gevestigde recordtijd. De draver, die bij ons drie zeges behaalde, was opvallend genoeg één van de grootste outsiders in het veld, maar klopte onder meer haar favoriete landgenote Eloise Scott.

 

 

Aanpassingen of toevoegingen? Graag per email!

 

Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: