Home | Buitenland | Nederlandse successen in Mons

Nederlandse successen in Mons

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Capitole (Archieffoto © www.mbfotos.nl) Capitole (Archieffoto © www.mbfotos.nl)

MONS – Uiteraard waren de Nederlandse zeges op de baan van Mons dinsdag niet allemaal even verrassend. De namen van Capitole, Future Shadow en Bullseye stonden ongetwijfeld in menig notitieboekje opgeschreven.

Capitole toonde zich de sterkste in handen van Hugo Langeweg Jr. De draver van Bram Kooij zette zijn debuut op Belgische bodem meteen in winst om door in 1.15,6 over 2300 meter te winnen.

Ook niet echt verrassend was de zege van Future Shadow, nog gefokt door de Alkmaarse Shadow Stable. De inmiddels in Belgische handen zijnde merrie zette een tijd neer van 1.16,9 over 2300 meter en behield daarmee haar ongeslagen status bij onze zuiderburen. Vlak achter de rug van de winnende rijder Marc Huygens kwam Hugo Langeweg Jr binnen met Titanium Gar.

Een compleet Nederlandse aankomst leverde de vijfde koers op met achter de winnende Bullseye ook Crizzly Bear en Compleet Well, terwijl de als zesde aankomende Buzzi Sild ook nog wat centen meepikte. De door Rik Depuydt gereden Bullseye koerste na zijn overgang van Bert Leeman nog even voor de stal van Jeroen Engwerda, maar werd al snel naar België verkocht. Rik Depuydt wist er nu twee keer in zijn laatste drie starts mee te winnen en dit keer gebeurde dat in een tijd van 1.14,4.

Depuydt won ook nog met de van een Nederlandse moederlijn voorzien Fleming Casindra. De kleinzoon van Richtsje d’Aster won in 1.19,3 over 2850 meter en dat betekende de tweede zege op rij.

 

 

Aanpassingen of toevoegingen? Graag per email!

 

Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: