Home | Buitenland | Nederlandse zeges in Gelsenkirchen

Nederlandse zeges in Gelsenkirchen

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Flavius Boko © www.mbfotos.nl Flavius Boko © www.mbfotos.nl

GELSENKIRCHEN – Uiteraard waren op de baan van Gelsenkirchen zondag weer meerdere Nederlandse combinaties succesvol. Tussen de winst van Flavius Boko en Zhao Burgerheide zaten nogal wat Hollandse successen.

De door Tom Kooyman getrainde Flavius Boko werd in een gastritje door Roland Hülskath naar de winst gereden. De vier jaar oude ruin was in 1.18,9 over 2000 meter duidelijk de sterkste. De draver van de Noord-Hollandse De Hippodromers poetste daarmee enkele minder gelukkige koersen weg. Bovendien verbeterde de zoon van Virgill Boko zijn record flink.

Rob de Vlieger zegevierde met baanspecialist Carpe Diem TU. De favoriet was in handen van zijn trainer in 1.16,0 in een niet al te groot veld de sterkste. Het was de tweede winst op rij voor de hengst.

De montédraverij leverde een zege op voor Gloria Victoria, die wordt getraind door Harry Pools. De al wat oudere merrie (negen jaar) bleef met Lea Ahokas net voor Bendt Ricardo (Susan Wiedijk) en Alexandria met Sytske de Vries. Gloria Victoria won dit jaar daarmee haar beide starts.

Simon Woudstra is de laatste weken opvallend op dreef op Duitse bodem. Dit keer scoorde de trainer uit Herwen een zege met Ernie Digger die in 1.16,9 onder meer Fakir Oldeson (Rob de Vlieger) en Mr Bathuan Byd (Johnny Westenbrink) voorbleef. De winnende draver van Frans Oortveld was in zijn laatste vijf starts steeds bij de eerste twee te vinden.

Het slotnummer werd gewonnen door onze amateurkampioen Fred Handelaar. Die overtuigde met Zhao Burgerheide in het slotnummer, waarbij Panama Diamant (Hiltje Tjalsma) als tweede aantikte. De winnende draver van eigenaar Meindert Terpstra won vier van zijn laatste vijf optredens. Alleen een PMU-optreden te Wolvega was met een klein plaatsgeldje een dissonant in die mooie serie zeges.

Foto’s met dank aan www.mbfotos.nl.

 

Aanpassingen of toevoegingen? Graag per email!

 

Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Foto gallerij

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: