Home | Buitenland | Hans Crébas wint weer met Daydream Rapida

Hans Crébas wint weer met Daydream Rapida

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Hans Crébas wint weer met Daydream Rapida

KALMAR – Het is hier al vaker gezegd, het valt niet mee om als buitenlander door te breken in Zweden. Hans Crébas is echter aan een bijzonder goed seizoen bezig (winstpercentage 17%) en won vrijdag opnieuw een koers. Voor de tweede keer op rij was hij de sterkste met Daydream Rapida.

Nadat hij medio januari het seizoendebuut van Daydream Rapida al in winst had omgezet, was het twee weken later in zijn tweede optreden van dit jaar wederom raak. Geen verrassing meer voor het publiek, want Crébas was ‘steendood’ favoriet in dit nummer. De ruin won in een tijd van 1.17,3 over 2680 meter. Het record van de zoon van Dream Vacation en Flashing Rapida staat inmiddels op 1.12,6.

Daydream Rapida is met een winsom van meer dan een halve ton tot dusverre het best presterende product van moeder Flashing Rapida, die haar kinderen Curious Rapida en Breeze Rapida overigens vroeg in hun loopbaan zag overlijden. Breeze Rapida won nog wel twee koersen in Denemarken, waar de Bierma-draver een deel van zijn helaas korte loopbaan actief was.

 

 

Aanpassingen of toevoegingen? Graag per email!

 

Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: