Home | Buitenland | Lucratieve zeges Miguel Greenwood en Biscuit Dragon

Lucratieve zeges Miguel Greenwood en Biscuit Dragon

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font

BERLIJN – Op de baan van Mariendorf in Berlijn konden voor Miguel Greenwood en Biscuit Dragon zeges worden geturfd. Het respectievelijk door Frank Bins en Tjalco de Witte gefokte duo was de snelste in winterse omstandigheden.

Miguel Greenwood behaalde een overwinning met de Gouden Helm Michael Nimczyk als rijder. Vooral in de slotronde acteerde de hengst imponerend en dat resulteerde in een zege met zes lengten voorsprong. De winnende tijd was 1.17,6 over 1900 meter.

Spannender was het in de vierde en afsluitende PMU-koers waarin de door Maik Esper gestuurde Biscuit Dragon uiteindelijk zegevierde. De ruin bleek na drie maanden blessureleed alweer in puike vorm en noteerde een winnende tijd van 1,17,7. “Met startpositie twaalf was de uitgangspositie zeker niet ideaal, maar we kregen een parkoers op maat en eigenlijk was ik al vrij vroeg zeker van de zege”, aldus Esper, die meerdere paarden traint voor Tjalco de Witte.

 

 

Aanpassingen of toevoegingen? Graag per email!

 

Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: