Home | Buitenland | Darius Boko wint in Zweden

Darius Boko wint in Zweden

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Darius Boko wint in Zweden

FÄRJESTAD – Voor Darius Boko lijkt de maand januari ideaal te zijn. Vorig jaar wist de ruin in de beginperiode van het jaar twee keer te winnen en ook dit keer was het al vroeg in het seizoen raak. Zijn eerste seizoenstart resulteerde maandag meteen in een zege op de baan van Färjestad.

Dat gebeurde in handen van Kenneth Haugstad, die de winnaar nog binnen de eerste kilometer naar de kop stuurde en won in 1.15,7 over 2140 meter. Voor de zoon van Muscles Yankee en Ottey Boko was het de vijfde zege in zijn pas uit twaalf starts bestaande loopbaan.

Moeder Ottey Boko was destijds één van de beste driejarigen in ons land. Ze won onder meer de Fokkerstrofee, de Sweepstakes Merries en de Grote Unitrot Prijs. Een jaar later voegde ze er een zege in het Criterium der Vierjarigen aan toe. Als fokmerrie viel ze tot dusverre vooral op door haar dochter Yucca Boko, eveneens een dochter van Muscles Yankee. Ook Yucca Boko was enige tijd in Zweden actief.

 

 

Aanpassingen of toevoegingen? Graag per email!

 

Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: