Home | Buitenland | Hollandse successen in Kirchberg

Hollandse successen in Kirchberg

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Hollandse successen in Kirchberg

KIRCHBERG – De jaarlijkse draverijen op de recreatieve baan van Kirchberg in Tirol hebben zeges opgeleverd voor twee Nederlandse paarden. Zowel Alquin Elegance als Zabel Frisia wist te winnen in het populaire toeristenplaatsje.

De zoon van Kerido du Donjon en Nina Darby behaalde daarmee de 27e overwinning in zijn loopbaan, die zich sinds 2011 voornamelijk bij onze oosterburen afspeelt. In Kirchberg was ze de sterkste in een montédraverij met Petra Resinger in het zadel. Alquin Elegance was bij ons nog deelnemer in de door Amour d’Occagnes gewonnen Derby, maar werd toen met Tom Kooyman uitgeschakeld. Hij verdween vervolgens richting Duitsland.

Ook was er winst voor Zabel Frisia die met Mario Zanderigo naar Kirchberg was afgereisd. De ruin behaalde zijn eerste seizoenzege, een prestatie die goed was voor 450 euro.

 

 

Aanpassingen of toevoegingen? Graag per email!

 

Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: