Home | Buitenland | Weer Breeders Crown-succes Faye Bros

Weer Breeders Crown-succes Faye Bros

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Weer Breeders Crown-succes Faye Bros

AXEVALLA – Op de baan van Axevalla werden afdelingen van de Breeders Crown voor drie- en vierjarige dravers afgewerkt. Een mooi succes was er voor Faye Bros, die de versie voor drie jaar oude merries op haar naam schreef.

De dochter van Vina Boko (een halfzusje van Uriah Boko) klopte met Björn Goop als rijder respectievelijk Spoil Me en Treasure Kronos in een koers waarin Flourish Boko ongeplaatst was. Faye Bros noteerde een tijd van 1.13,8 over 2140 meter. Dat was een fractie langzamer dan de winnaar bij de hengsten en ruins: Readly Express zette 1.13,7 neer. Hier werd Fortune Boko met Olle Goop tweede in 1.13,9.

In augustus keerde Faye Bros terug na een operatieve ingreep en ze won die maand meteen al twee keer. In haar laatste vijf starts zegevierde ze vier maal en werd één keer tweede achter Timbal, eveneens in een Breeders Crown-koers.

De destijds bij Unitrot voor bijna tien mille door Dion Tesselaar aangekochte merrie liep eerder op de baan van Mantorp een record van 1.13,1. Eerder dit jaar overleed de moeder van Faye Boko, Vina Boko, op twaalfjarige leeftijd. Ze won onder meer het Sprintkampioenschap voor Driejarigen.

Bij de vierjarige hengsten en ruins ging de zege naar Hero Sjöhammer met Örjan Kihlström en bij de merries was Somersault Sally de snelste.

De Breeders Crown-koersen krijgen hun beslag op 8 november op de baan van Eskilstuna.

 

 

Aanpassingen of toevoegingen? Graag per email!

 

Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: