Home | Buitenland | Faye Bros opnieuw naar zege

Faye Bros opnieuw naar zege

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Faye Bros opnieuw naar zege

STOCKHOLM – Voor de al enige tijd in Zweden koersende Faye Bros was zondag succes weggelegd op de baan van Solvalla. De dochter van Vina Boko was de snelste in een draverij voor driejarige merries.

In augustus keerde Faye Bros terug na een operatieve ingreep en ze won die maand meteen al twee keer met Jorma Kontio. Daar kwam nu met dezelfde rijder een zege bij in een tijd van 1.13,6 over 2140 meter.

De destijds bij Unitrot voor bijna tien mille door Dion Tesselaar aangekochte merrie benaderde daarmee nog niet haar record, dat ze op de baan van Mantorp verstigde: 1.13,1. Eerder dit jaar overleed de moeder van Faye Boko, Vina Boko, op twaalfjarige leeftijd. Ze won onder meer het Sprintkampioenschap voor Driejarigen.

 

Aanpassingen of toevoegingen? Graag per email!

 

Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: