Home | Buitenland | Confectionier wint Tammer Ajo

Confectionier wint Tammer Ajo

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Confectionier wint Tammer Ajo

TAMPERE – De Tammer Ajo op de baan van Teivo (Tampere) is gewonnen door Confectionier, een zoon van Chocolatier. Die zette in handen van Mika Forss een winnende tijd neer van 1.15,6 over de stayersafstand van 3100 meter.

Als tweede en derde kwamen in deze koers voor paarden vanaf vier jaar respectievelijk Zoltan en Baron Ses over de meet. Moeder Armbro Vermouth van Confectionier is de volle zus van goede paarden als Cumin, Armbro Proud en Jefs Spice. Laatstgenoemde kende na een succesvolle Amerikaanse periode nog topjaren in Italië.

Meest recente winnaars Tammer Ajo:

2015 Confectionier (Chocolatier) met Mika Forss

2014 Eros Cane (King Cane) met Niko Jokela

2013 Bret Boko (Yankee Glide) met Ari Moilanen

2012 Viva Arrow (Virago) met Ari Moilanen

2011 Born in Birdland (Silver Game) met Harri Koivunen

2010 Express Merett (Express It) met Pekka Korpi

Nog wat Nederlands? Het prijzengeld van deze koers is onvoldoende om deelnemers uit onze regionen te trekken. De door John Bootsman gefokte Bret Boko – al langer actief in Finland – is daarmee de enige ‘Nederlandse’ vertegenwoordiger voor wat betreft podiumplekken in deze koers. De Finse topruin Etain Royal is met twee zeges en twee tweede plaatsen (2003-2007) het best vertegenwoordigd op die erelijst.

 

 

 

Aanpassingen of toevoegingen? Graag per email!

 

Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: