Home | Buitenland | Eerste seizoenzege Berkut Boko

Eerste seizoenzege Berkut Boko

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Berkut Boko (Archieffoto) Berkut Boko (Archieffoto)

ROMME – In het Zweedse Romme was er vrijdag winst voor Berkut Boko, die daarmee zijn eerste overwinning van 2015 behaalde. In handen van Emilia Leo was de ruin de snelste in 1.13,1 over 2140 meter.

De zoon van Chocolatier en Three Little Words behaalde daarmee de tiende winst in zijn loopbaan. Inmiddels bouwde hij een mooie winsom op van bijna 70.000 euro en heeft hij een vlot record van 1.11,3.

Berkut Boko stamt via moeder Three Little Words en grootmoeder Meadowbranch Helga nog af van onze geweldige merrie Speedy Volita. Berkut Boko werd tijdens de Kriterieauktionen van 2009 verkocht voor 450.000 Zweedse kronen, omgerekend zo’n halve ton aan euro. Die heeft hij inmiddels dus ook weer bijeengelopen.

 

Aanpassingen of toevoegingen? Graag per email!

 

Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: