Home | Buitenland | Aristocat Boko wint in Silverdivisionen

Aristocat Boko wint in Silverdivisionen

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Aristocat Boko wint in Silverdivisionen

BERGSAKER – In het Zweedse Bergsaker was er voor de door John Bootsman gefokte Aristocat Boko een uiterst lucratieve zege weggelegd in het kader van de Silverdivisionen. De acht jaar oude zoon van From Above en Big Blue Kitten was de snelste in 1.12,6 over 2640 meter.

Aristocat Boko, die voor de eerste maal werd gereden door Johnny Takter, boekte daarmee de vijftiende winst in zijn loopbaan. Gedurende die carrière verdiende de ruin inmiddels zo'n ruime 160.000 euro en hij heeft een record van 1.12,0, eerder dit jaar gelopen op Solvalla. Hij was in Bergsaker vertrokken als een grote outsider.

Aristocat Boko was als zoon van From Above één van de prijzigste dravers tijdens een Zweedse jaarlingenveiling in 2008. Zijn voormalige trainer Stefan Hultman kocht hem destijds op een moment dat Big Blue Kitten eerder al de toen nog relatief onbekende grootheden Zola Boko en Yarrah Boko had afgeleverd. Via de inmiddels naar Amerika vertrokken Ake Svanstedt kwam hij vervolgens in handen van diens zoon Anders Svanstedt. Momenteel wordt hij getraind door Reijo Liljendahl.

 

 

Aanpassingen of toevoegingen? Graag per email!

 

Beoordeel dit artikel

0
Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: