Home | Buitenland | Captain Crazy wint Prix Victor Regis

Captain Crazy wint Prix Victor Regis

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Captain Crazy wint Prix Victor Regis

VINCENNES – De Prix Victor Regis op de baan van Vincennes is gewonnen door Captain Crazy met Tony le Beller. In deze koers voor driejarige hengsten werd hij daarmee de opvolger van prima winnaars als Bold Eagle en Akim du Cap Vert. Ook Love You en Ready Cash staan op de erelijst.

De winnende tijd over 2700 meter was 1.16,1 en dat was beduidend langzamer dan het staande koersrecord van Akim du Cap Vert. Tweede achter de door Tony le Beller gereden winaar werd Cahal des Rioults (Jos Verbeeck), terwijl Chant des Sirenes als derde eindigde. Eerder dit jaar won Captain Crazy ook al de Prix Paul Karle en de Prix Kalmia.

Recente winnaars Prix Victor Regis:

2015 Captain Crazy (Quaro) met Tony le Beller

2014 Bold Eagle (Ready Cash) met Jean Etienne Dubois

2013 Akim du Cap Vert (First de Retz) met Franck Anne

2012 Very Pleasant (Goetmals Wood) met Julien Dubois

2011 Uniclove (Look de Star) met Thierry Duvaldestin

2010 The Best Madrik (Coktail Jet) met Jean Etienne Dubois

En nog wat Nederlands? In 2005 deden twee door Nederlanders getrainde paarden mee. Zowel Or du Rhin (rijder Richard Westerink, trainer Bas Crébas) als Open the Sky (rijder Dominik Locqueneux, trainer Arnold Mollema) speelden in de uitslag echter geen rol van betekenis. Jan Kruithof won deze koers drie maal als trainer en rijder met respectievelijk Quito de Talonay (1984), Takima (1988) en Varik d’Ilcino (1990).

 

 

Aanpassingen of toevoegingen? Graag per email!

 

Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: