Home | Buitenland | Twee zeges Ebbinge in Mons

Twee zeges Ebbinge in Mons

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Ballantine V (Archieffoto © www.mbfotos.nl) Ballantine V (Archieffoto © www.mbfotos.nl)

MONS – Op de baan van Mons was er vrijdagavond tijdens een lucratieve PMU-meeting succes weggelegd voor Ballantine V.

Ballantine V van eigenaar en fokker Vink heeft zich bij Jeroen Engwerda inmiddels ontpopt tot een seriewinnaar. Na twee zeges in Duitsland was het in België nu wederom raak met Rick Ebbinge, die de hengst in 1.16,5 over 2850 meter naar de zege reed.

Een koers later was er weer succes voor Ebbinge, die voor eigenaar Arie van Bellen de Franse Vigne de l’Ecorce naar de winst reed. De tijd van 1.15,6 over 2850 meter was ruim voldoende voor de zege, al blijft de merrie gezien haar prestatiecurve maar moeilijk in te schatten.

Succes in Mons was er ook voor Dream of Moments, een zoon van Egon Lavec en Habaro Rose. De door Stal Rebecca gefokte draver kwam bij ons tot één zege aan het begin van zijn loopbaan en is sinds kort in België gestationeerd. Hij won bij zijn debuut in Mons meteen in een amateurkoers met Beatrice de Moulin in 1.17,8 over 2300 meter. Tweede werd de Milo Windspiel-zoon Emilo Windspiel.

 

 

Aanpassingen of toevoegingen? Graag per email!

 

Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: