Home | Buitenland | Vijfde zege voor Evin Boko

Vijfde zege voor Evin Boko

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Vijfde zege voor Evin Boko

JÄGERSRO – Op de baan van Jägersro boekte Evin Boko dinsdag de vijfde overwinning in haar loopbaan. De merrie was met Jorma Kontio de snelste in 1.13,4 over 2140 meter en dat betekende tevens een kleine recordverbetering voor de merrie.

De winnares – dit jaar inmiddels al drie keer succesvol - is een kleindochter van de goede Dasooner Dabettor, via Big Blue Kitten ook de grootmoeder van paarden als Zola Boko en Yarrah Boko.

De winst vond plaats in een belangrijke koers in de aanloop naar de Zweedse Merrie Derby. De andere series werden gewonnen door Evelina Palema (1.13,0), Empress Brodda (1.13,8), Olympia Gold (1.12,9) en Diamond River (1.13,6). De Merrie Derby staat geprogrammeerd voor 6 september, wanneer ook de Zweedse Derby wordt verreden.

 

 

 

Aanpassingen of toevoegingen? Graag per email!

 

Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: