Home | Buitenland | Zeges Daisy Boko en Doublestar Rapida

Zeges Daisy Boko en Doublestar Rapida

Door 0
Letter groote: Decrease font Enlarge font
Zeges Daisy Boko en Doublestar Rapida

VAGGERYD – Op de baan van het Zweedse Vaggeryd waren vrijdag twee dravers met een Nederlandse achtergrond succesvol. Respectievelijk Daisy Boko en Doublestar Rapida behaalden een zege.

Daisy Boko, een vijfjarige dochter van Exciting Kronos, won in 1.16,2 over 2640 meter en dat leverde de merrie drie mille op. Ze deed dat in handen Peter Untersteiner, die ruim voor de slotfase al de kop had genomen. De merrie is een halfzusje van goede dravers als tonwinnares Ariel Boko en Casanova Boko.

Ook Doublestar Rapida mocht een zege noteren. De vijf jaar oude ruin behaalde zijn tweede seizoenzege. Als rijder fungeerde voor de eerste maal Christoffer Eriksson. De combinatie versloeg in een nieuwe recordtijd van 1.15,7 over 3140 meter een fors veld tegenstanders.

Doublestar Rapida is een zoon van Juliano Star en de Amerikaanse merrie I’m a Star. Die leverde met Chaman Rapida en Eastar Rapida ook al twee andere winnaars af voor het fokkersduo Jan Bierma en Thijs van Dijk. Doublestar Rapida verbeterde zijn record onlangs naar 1.11,8.

 

Aanpassingen of toevoegingen? Graag per email!

 

Share on Facebook

Subscribe to comments feed 0 reacties Meld je aan of registreer je hier om een reactie te plaatsen!
Inloggen
Inloggen via Facebook

totaal: | nu in beeld:

Inloggen

Inloggen via Facebook
  • Email naar een vriend Email naar een vriend
  • Print versie Print versie
  • Alleen tekst Alleen tekst

Auteur info

Ruud Stoop Ruud Stoop Sinds medio jaren zeventig van de vorige eeuw bezoeker van de koersen. Voor onder meer de uitgaven van de NHD verzorgde hij als opvolger van Rob Kat lange tijd de publicaties over de sport. Na het vertrek van George Taylor nam hij later ook de verslaggeving van de koersen in Alkmaar voor zijn rekening voor de wekelijkse uitgave van Draf & Rensport. Bij drafcentrum Alkmaar is hij nog altijd nauw betrokken naast zijn activiteiten als zelfstandig ondernemer. Was in het verleden Chef Sport op een deelredactie van de NHD, hoofdredacteur van diverse financiële magazines en met Patrick Davidson in 2007 initiator van Draaf Magazine. Tevens de initiatiefnemer van onder meer Toptrainer en Alkmaar Meestertipper.

Nieuwsbrief

Email: